Home > Kennisbank > E-mail > E-mail instellen in Mozilla Thunderbird

E-mail instellen in Mozilla Thunderbird

Volg onderstaand stappenplan om jouw e-mailadres aan Mozilla Thunderbird toe te voegen:

1. Klik rechts bovenaan op het hamburger-icoon en klik vervolgens op "Accountinstellingen". Stap 1
  2. Klik onderaan het venster op de knop "Accountacties" en klik vervolgens op "E-mailaccount toevoegen...". Stap 2
  3. Vul her volgende in:
    Uw naam:
     Jouw naam of bedrijfsnaam in
    E-mailadres: jouw e-mailadres
    Wachtwoord: jouw e-mailadres wachtwoordKlik links onderin op de knop "Handmatig configureren..." Stap 3
  4. Vul de velden onder het kopje "INKOMEND" als volgt in:
    Server: mail.voorbeelddomein.nl (vervang dit door je eigen website adres)
    Poort: 993
    SSL: SSL/TLSVul de velden onder het kopje "UITGAAND" als volgt in:
    Server: mail.voorbeelddomein.nl (vervang dit door je eigen website adres)
    Poort: 587
    SSL: STARTTLSKlik vervolgens op de knop "Opnieuw testen" Stap 4
  5. Klik nu op de knop "Gereed" om het e-mailadres toe te voegen.

Nu is jouw e-mailadres succesvol toegevoegd aan Mozilla Thunderbird en kun je e-mails ontvangen en versturen.

Geüpdatet op 19 juni 2023

Heb je na het lezen nog vragen?