Home > Kennisbank > WordPress > Menu aanpassen

Menu aanpassen

1. Navigeren naar de Menu's
    In het WordPress Dashboard, ga naar de zijbalk aan de linkerkant.
    Klik op "Weergave" (Appearance) en selecteer vervolgens "Menu's" (Menus) uit het uitklapmenu.
  2. Een Menu selecteren
    Op de Menu's-pagina zie je een lijst met bestaande menu's. Selecteer het menu dat je wilt aanpassen in de dropdown lijst en klik op "Selecteer" (Select). Mocht er maar één menu aangemaakt zijn dan hoef je geen menu te selecteren.
  3. Menu-items toevoegen
    Aan de linkerkant van de Menu's-pagina zie je verschillende secties zoals:
    • Pagina's (Pages)
    • Berichten (Posts)
    • Aangepaste links (Custom Links)
    • Categorieën (Categories)
    Selecteer de items die je aan het menu wilt toevoegen door de vakjes aan te vinken en klik op "Aan menu toevoegen" (Add to Menu).
  4. Menu-items rangschikken
    Zodra je items hebt toegevoegd, verschijnen ze aan de rechterkant in de menustructuur.
    Versleep de menu-items om ze opnieuw te rangschikken. Je kunt ze ook inspringen om sub-menu's te maken.
  5. Menu opslaan
    Nadat je tevreden bent met je menu-aanpassingen, klik je op de knop "Menu opslaan" (Save Menu) rechtsboven of rechtsonder.
  6. Menu controleren op de website
    Ga naar je website en controleer of het menu correct wordt weergegeven en dat alle links werken zoals verwacht.
Geüpdatet op 27 mei 2024