Home > Kennisbank > E-mail handtekening > Handtekening instellen Apple Mail

Handtekening instellen Apple Mail

1. Open Apple Mail op je Mac en klik op het Mail-menu. Kies "Instellingen" uit het dropdown-menu.
  2. Binnen "Instelling" klik op het tabblad "Handtekeningen" om een lijst van al je handtekeningen te zien. Om een nieuwe handtekening toe te voegen, klik je op de "+" knop.
  3. Voeg plaatshoudertekst toe aan je handtekening. Deze tekst wordt vervangen door je HTML-handtekening, dus maak je geen zorgen over de inhoud.
  4. Sleep de handtekening naar je e-mailaccount in de linkerkolom, en selecteer je handtekening onder "Kies handtekening"
  5. Sluit vervolgens het venster Voorkeuren en sluit Apple Mail af. Het is belangrijk om Apple Mail volledig af te sluiten. Wanneer je dit doet, wordt je handtekening in je systeem opgeslagen. Dit is een tijdelijke plaats totdat je de HTML-handtekening implementeert door de onderstaande stappen te volgen.
  6. Om je HTML e-mailhandtekening te installeren, selecteer "Ga > Ga naar map..." in de menubalk van Finder.
  7. Navigeer naar de map "~/Library/Mail."
  8. In het nieuwe venster dat verschijnt, klik op de map met het hoogste nummer na de letter "V" Deze map bevat de nieuwste versie.
  9. Kies "MailData."
  10. Kies "Signatures."
  11. In de map Handtekeningen, zie je een lijst met handtekeningbestanden. Zoek het bestand dat je zojuist hebt bewerkt door de gewijzigd datum te bekijken en open het nieuwste bestand dat eindigt op “.mailsignature.”
  12. Klik met de rechtermuisknop op het handtekeningbestand en kies “Open met > Teksteditor."
  13. Terwijl één Teksteditor-venster open is met het .mailsignature-bestand, kopieer je vooraf de HTML-handtekeningbestand dat je hebt ontvangen.
  14. Selecteer de inhoud die begint met “<body …” in je .mailsignature-bestand en vervang deze door je vooraf gemaakte HTML-data (CMD+V). Verwijder de data boven “<body …” niet.
  15. Plak de vooraf gemaakte handtekening in het .mailsignature-bestand.
  16. Sla het bestand op en sluit Teksteditor.
  17. Klik met de rechtermuisknop op de zojuist bewerkte e-mailhandtekening en kies “Toon info"
  18. Vink het vakje aan naast "Beveiligd" om te voorkomen dat Apple Mail je nieuwe HTML-handtekening overschrijft.
    Belangrijk: sla deze stap niet over, anders zal Apple Mail je handtekening overschrijven.
  19. Controleer of de handtekening eruitziet zoals je verwacht. Open Apple Mail en navigeer terug naar Handtekeningen om dit te doen.
Geüpdatet op 19 oktober 2023

Heb je na het lezen nog vragen?