Home > Kennisbank > Elementor > Wijzigingen bekijken en/of terugzetten

Wijzigingen bekijken en/of terugzetten

Elementor is uitgerust met geavanceerde mogelijkheden voor geschiedenisbeheer, inclusief opties voor het herstellen en herhalen van wijzigingen. Deze functionaliteiten bieden een gedetailleerd overzicht van alle acties en bewerkingen die je uitvoert binnen de editor.

Je vindt de geschiedenis van je wijzigingen in Elementor onder het kopje ‘Geschiedenis’, toegankelijk via de geschiedenisknop die zich links onderin de editor bevindt, naast de knoppen voor responsive ontwerp.

Eenmaal geopend, toont het Revisiepaneel twee secties: Acties en Revisies.

Tabblad acties

In de sectie Acties worden alle handelingen die je verricht in Elementor vastgelegd.
Door de lijst met acties te doorlopen en hierop te klikken, kun je gemakkelijk je stappen traceren en navigeren tussen de uitgevoerde handelingen.
Iedere actie in de lijst vermeldt de naam van het bewerkte element en het type aanpassing, of het nu gaat om een toevoeging of een wijziging.
Aan het einde van de actielijst vind je de notitie 'Bewerken gestart', waarmee je verder terug in de tijd kunt gaan door naar de sectie Revisies te schakelen.

Tabblad revisies

Met elke update van een pagina wordt een nieuwe revisie gegenereerd.

Je kunt tussen verschillende revisies schakelen en teruggaan naar elke eerder opgeslagen versie.

Elke revisie vermeldt de datum, tijd en de auteur ervan. Om een revisie toe te passen op de huidige pagina, klik je op 'Toepassen'. Om terug te keren naar de huidige pagina zonder wijzigingen, klik je op 'Verwijderen'.

Sneltoetsen

Voor snelle correcties kun je de toetsencombinatie CTRL-Z (Windows) of CMD-Z (Mac) gebruiken om de laatst uitgevoerde actie ongedaan te maken, en CTRL-SHIFT-Z of CMD-SHIFT-Z om een actie te herhalen.

Geüpdatet op 2 april 2024

Heb je na het lezen nog vragen?